nieuws

Instorting galerij Antillenflat veroorzaakt door roestvorming

bouwbreed

Instorting galerij Antillenflat veroorzaakt door roestvorming

De wapening van de bovenste galerij van de Antillenflat, waarvan een deel vorige week maandag is afgebroken, is over de volle breedte van de constructie gecorrodeerd. Onder invloed hiervan is de galerij onder haar eigen gewicht bezweken.

Dat blijkt uit de eerste onderzoeksresultaten naar het instorten van de galerij van de Antillenflat. Het onderzoek werd uitgevoerd door EconStruct BV in opdracht van de Vereniging van Eigenaars Antillenflat. Mogelijke oorzaken zijn carbonatatie van het beton of het doordringen van water met dooizouten tot de wapening. Uit de tussenrapportage blijkt dat de constructie van de galerij op de vijfde etage wel voldoet aan de huidige bouwvoorschriften.

De komende maanden wordt ook de constructie van het gehele flatgebouw onderzocht. De bewoners hebben tijdelijk andere huisvesting. Een verhuisbedrijf heeft de inboedels in containers uit de woningen gehesen.

Reageer op dit artikel