nieuws

‘Geef nieuwe huurders doorstroomcontract’

bouwbreed

Nieuwe bewoners die een goedkope huurwoning betrekken, moeten beloven dat ze gaan verhuizen als ze zoveel gaan verdienen dat ze zich een duurdere woning kunnen veroorloven. Dit moet worden vastgelegd in een zogeheten doorstroomcontract met de nieuwe huurder. Dat zegt oppositiepartij D66 als reactie op de plannen van minister Donner (binnenlandse zaken) voor de verhoging […]

Nieuwe bewoners die een goedkope huurwoning betrekken, moeten beloven dat ze gaan verhuizen als ze zoveel gaan verdienen dat ze zich een duurdere woning kunnen veroorloven. Dit moet worden vastgelegd in een zogeheten doorstroomcontract met de nieuwe huurder.

Dat zegt oppositiepartij D66 als reactie op de plannen van minister Donner (binnenlandse zaken) voor de verhoging van de huurprijs. Huurders zouden uit hun woning moeten als ze meer dan 33.614 euro gaan verdienen. Zij worden gedwongen om naar een particulier huur- of koophuis door te stromen.

Reageer op dit artikel