nieuws

Experiment Zuid-Holland met onderwaterdrains

bouwbreed

In een gezamenlijk experiment met LTO-Noord, Hoogheemraadschap van Schieland, de Krimpenerwaard en Veenweidepact Krimpenerwaard gaat de provincie Zuid-Holland onderwaterdrains in veenweidegrond testen. Het doel is inzage te krijgen in het effect van onderwaterdrainage op de kwaliteit en kwantiteit van het water in het veengebied. Volgend voorjaar zijn de eerste resultaten bekend. Door het droge weer […]

In een gezamenlijk experiment met LTO-Noord, Hoogheemraadschap van Schieland, de Krimpenerwaard en Veenweidepact Krimpenerwaard gaat de provincie Zuid-Holland onderwaterdrains in veenweidegrond testen. Het doel is inzage te krijgen in het effect van onderwaterdrainage op de kwaliteit en kwantiteit van het water in het veengebied. Volgend voorjaar zijn de eerste resultaten bekend. Door het droge weer van dit jaar verwacht men dat de effecten van de drains goed zichtbaar zullen zijn. De provincie gebruikt de resultaten voor het ontwikkelen van plannen voor het Groene Hart.

Reageer op dit artikel