nieuws

De Monarch

bouwbreed

Den HaagDe Monarch, in het hart van het Beatrixkwartier naast de Utrechtsebaan (A12), wordt herontwikkeld. De gevel van het gebouw is bijna helemaal verwijderd. BAM Utiliteitsbouw in Den Haag realiseert het project in vier fasen. Het totale plan omvat ongeveer 85.000 vierkante meter, verdeeld over meerdere gebouwen en een parkeergarage met zevenhonderd parkeerplaatsen. Overheidsdienst CAK […]

Den HaagDe Monarch, in het hart van het Beatrixkwartier naast de Utrechtsebaan (A12), wordt herontwikkeld. De gevel van het gebouw is bijna helemaal verwijderd. BAM Utiliteitsbouw in Den Haag realiseert het project in vier fasen. Het totale plan omvat ongeveer 85.000 vierkante meter, verdeeld over meerdere gebouwen en een parkeergarage met zevenhonderd parkeerplaatsen. Overheidsdienst CAK zal voor een periode van tien jaar zijn intrek nemen in dit onderdeel van De Monarch, dat een oppervlakte heeft van 18.000 vierkante meter. Naar verwachting wordt het gebouw in december opgeleverd. Het ontwerp van de herontwikkeling is van KCAP Architects & Planners. De nieuwbouw is ontworpen door Meyer & Van Schooten Architecten. Onder andere dankzij de herontwikkeling en uitbreiding van het verouderde gebouw zal De Monarch een Breeam Excellent-certificaat krijgen. Dit meet en beoordeelt de duurzaamheid van het gebouw, en wordt toegekend door de onafhankelijke Dutch Green Building Council (DGBC) die dit keurmerk ook heeft ontwikkeld.

Foto: Dijkstra/Cor Salverius; tekst: Olivier van der Hagen

Reageer op dit artikel