nieuws

Belgisch passiefhuis metzuinige led-verlichting

bouwbreed Premium

In Oostende is een passiefhuis gerealiseerd dat volledig is uitgerust met energiebesparende led-verlichting. Dankzij deze led-armaturen besparen de bewoners behalve verwarmingskosten tot 80 procent energie. Deze ontwikkeling is het gevolg van een samenwerking tussen bouwer Bostoen en lichtfabrikant Tal. De armaturen kunnen een halogeenlamp tot 75 Watt vervangen, zowel in lichtsterkte als in kleurweergave en […]

In Oostende is een passiefhuis gerealiseerd dat volledig is uitgerust met energiebesparende led-verlichting. Dankzij deze led-armaturen besparen de bewoners behalve verwarmingskosten tot 80 procent energie.

Deze ontwikkeling is het gevolg van een samenwerking tussen bouwer Bostoen en lichtfabrikant Tal. De armaturen kunnen een halogeenlamp tot 75 Watt vervangen, zowel in lichtsterkte als in kleurweergave en -tem-peratuur. Tal maakt hiervoor gebruik van een gepatenteerde technologie van Bekaert: een aluminiumschuim met een minimale wanddikte dat een enorm groot koeloppervlak creëert en de warmteontwikkeling van de leds optimaal afvoert. Hierdoor bieden de leds ook functioneel licht. Tal geeft een garantie van vijf jaar.

Reageer op dit artikel