nieuws

Bakstenen stapelende robot bij Made Center

bouwbreed

ROB Technologies uit Zwitserland, spin-off van de Technische Hogeschool Zürich, ontwikkelde een robot die onder meer bakstenen stapelt. Woensdag en donderdag is hij te zien in het Made Center in Tilburg dat hem, na een middagsymposium, laat werken met bakstenen. Hij kan ook houten elementen stapelen, perforaties in materialen aanbrengen, driedimensionale structuren schuimen, polystyreen snijden […]

ROB Technologies uit Zwitserland, spin-off van de Technische Hogeschool Zürich, ontwikkelde een robot die onder meer bakstenen stapelt. Woensdag en donderdag is hij te zien in het Made Center in Tilburg dat hem, na een middagsymposium, laat werken met bakstenen. Hij kan ook houten elementen stapelen, perforaties in materialen aanbrengen, driedimensionale structuren schuimen, polystyreen snijden en driedimensionaal frezen.

De robot wordt in een container vervoerd over de weg of het water. Na openvouwen van de container kan de robot aan het werk. Hij is dus niet aan een fabrieksomgeving gebonden.

Na het symposium over toepassingen in de baksteenarchitectuur demonstreert het Made Center de robot.www.madecenter.eu

Reageer op dit artikel