nieuws

Zelfreinigende voegmortel

bouwbreed

BASF Nederland Construction Chemicals introduceert PCI Geofug, een voegmortel die ‘zelfreinigend’ tegelwerk oplevert. De mortel is gebaseerd op geopolymeer, een alternatief voor cement als bindmiddel.

Geopolymeer wordt gemaakt van mineraal poeder zoals vliegas en metakaolien. De voegen zijn olie-, vet- en vuilafstotend, schimmelwerend en kleurecht. Bovendien is PCI Geofug bestand tegen de meest zure reinigingsmiddelen en temperaturen tot 500 graden Celsius. De voegmortel is eenvoudig te verwerken, niet anders dan een op cement gebaseerde mortel. Toevoegen van water, mengen, even wachten, nogmaals mengen en de mortel is gereed voor gebruik. De ‘afsponstijd’ is 5 tot 60 minuten. PCI Geofug is geschikt voor tegelwerk op wanden en vloeren, met voegbreedtes van 1 tot 6 millimeter – en tot 10 millimeter als kwartszand aan de mortel wordt toegevoegd. De mortel is verkrijgbaar in 12 verschillende kleuren.

Reageer op dit artikel