nieuws

Trebbe verwacht jarenlange bouwcrisis

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Trebbe verwacht in de bouw nog jarenlang laagconjunctuur. Volgens directeur Hans Willem Naarding laat de bedrijfstak ook in 2012 het dal nog niet achter zich.

De Twentse bouwer, een van de twintig grootste aannemers van het land, zag vorig jaar zijn omzet met een kwart dalen tot 178,7 miljoen euro. Pleister op de wonde is de winststijging van 5,5 naar 7,9 miljoen euro. “Vooral in de woningbouw zijn we flink gekrompen. Maar je ziet de effecten van de crisis terug in alle sectoren. Ook de utiliteitsbouw is minder geworden”, zegt Naarding.

Voor de komende jaren is de directeur allesbehalve optimistisch. De markt wordt steeds grimmiger. “Je ziet een enorme terughoudendheid. Nieuwe belemmeringen worden opgeworpen door de banken en de beperking van de aflossingsvrije hypotheken. Het consumentenvertrouwen is behoorlijk slecht. Ook de corporaties houden hun kruit droog.”

Lees hier meer over bouwbedrijf Trebbe!

Reageer op dit artikel