nieuws

Siemens stelt prognose winst naar boven bij

bouwbreed Premium

Het Duitse technologieconcern Siemens heeft de verwachtingen voor dit jaar naar boven bijgesteld. Siemens rekent nu op een winst uit de voortgezette activiteiten van minimaal 7,5 miljard euro, vergeleken met 4,3 miljard euro een jaar terug. Siemens ging eerder uit van een toename van het resultaat met 25 tot 35 procent, wat volgens analisten neerkwam […]

Het Duitse technologieconcern Siemens heeft de verwachtingen voor dit jaar naar boven bijgesteld.

Siemens rekent nu op een winst uit de voortgezette activiteiten van minimaal 7,5 miljard euro, vergeleken met 4,3 miljard euro een jaar terug. Siemens ging eerder uit van een toename van het resultaat met 25 tot 35 procent, wat volgens analisten neerkwam op circa 5,1 tot 5,5 miljard euro. Het boekjaar van de onderneming loopt tot eind september.

In het tweede kwartaal, dat eind maart eindigde, realiseerde het bedrijf een winst van circa 3,2 miljard euro. Daarin is een bate van 1,5 miljard euro opgenomen uit de verkoop van een belang in Areva. Ook constateerde de onderneming dat er sprake was naar een sterke vraag van zijn producten. De opbrengsten kwamen uit op ruim 17,7 miljard euro.

Reageer op dit artikel