nieuws

Omzet Batenburg stijgt met 10 procent

bouwbreed

Batenburg Beheer heeft 10 procent meer omzet geboekt in het eerste kwartaal van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de technisch dienstverlener uit Rotterdam dinsdag nabeurs bekendgemaakt.

Het concern zag vooral de opbreng-sten van de technische handelsactiviteiten toenemen. De omzet van de handelsgroep steeg met 23 procent. “In deze divisie is sprake van een verdergaande positieve ontwikkeling”, aldus Batenburg in een toelichting op de cijfers. “Zowel omzet als resultaat is hoger dan in het vergelijkbare kwartaal in 2010.”

Het bedrijf ziet echter ook de lonen stijgen en is genoodzaakt meer personeel aan te trekken. Daarnaast wordt Batenburg geconfronteerd met oplopende grondstofkosten. “Dat geeft ook hogere kosten.” De orderpositie van de handelsdivisie ontwikkelt zich goed. Klanten leggen volgens de onderneming meer langlopende orders in vanwege “schaarste van componenten op de wereldmarkt”.

De installatiebedrijven van Batenburg behaalden een omzetstijging van 4 procent. Volgens Batenburg zijn de industrieel gerichte bedrijven goed bezet, maar kampen de installatiebedrijven die zich richten op de kantorenmarkt nog met een laag werkaanbod. “Het resultaat van de installatieactiviteiten bevindt zich evenwel op een wat hoger niveau dan een jaar geleden.” De teruggang in de orderportefeuille is omgebogen in een lichte stijging. Onderbezetting bij enkele installatiebedrijven is opgevangen.

Een winst- en omzetverwachting voor het hele jaar gaf Batenburg niet af. Het bedrijf wacht daarmee tot bij de publicatie van de halfjaarcijfers in augustus.

Zoektocht

Batenburg nam in het eerste kwartaal de activiteiten van Telicty uit Haarlem en de aandelen van Datell uit Meppel over. De zoektocht naar nieuwe overnames gaat onverminderd door, aldus het concern. “Passend in de strategie wordt intensief gezocht naar verdere acquisities.”

Reageer op dit artikel