nieuws

Nieuwe dijkenwagen maakt asfalteren van dijk veiliger

bouwbreed Premium

Nieuwe dijkenwagen maakt asfalteren van dijk veiliger

Latexfalt uit Koudekerk aan den Rijn maakt het asfalteren van dijken veiliger. Het bedrijf heeft een sproeiwagen laten bouwen die volgens directeur Bert Jan Lommerts onder normale omstandigheden niet van het talud kan rollen.

De tankopbouw van Latexfalts bestaande dijktruck kon pneumatisch kantelen. Het systeem raakte echter te versleten om nog te repareren. Met Visser Trailerservice in Uithoorn ontwikkelde hoofd technische dienst Erwin Keizer van Latexfalt een verbeterde variant op basis van een onderstel van Ginaf. “Het hydraulische systeem van deze truck houdt de opbouw altijd waterpas”, zegt manager productie en technische dienst Jan van Dam. “Met dit systeem kan de tankopbouw naar twee kanten vijftien graden kantelen. Eenmaal gekanteld wordt het hydraulische systeem vergrendeld.” De dijkwagen kan volgens Lommerts taluds aan van één op 2,5.

Latexfalt houdt zaterdag 21 mei een open dag in het kader van de Dag van de Chemie. Bij die gelegenheid demonstreert het bedrijf de nieuwe dijkenwagen.

Reageer op dit artikel