nieuws

Nederland relatief snel met betaling van rekening

bouwbreed

Nederlandse ondernemingen die aan bedrijven leveren, hebben volgens Atradius relatief weinig last van oninbare rekeningen. Slechts 3 procent van de binnenlandse vorderingen blijft onbetaald en daarmee scoort Nederland ver onder het Europese gemiddelde van 8 procent. Van de buitenlandse vorderingen is 4 procent oninbaar, terwijl het Europese gemiddelde op 10 procent ligt. ‘‘Nederlandse bedrijven zitten […]

Nederlandse ondernemingen die aan bedrijven leveren, hebben volgens Atradius relatief weinig last van oninbare rekeningen. Slechts 3 procent van de binnenlandse vorderingen blijft onbetaald en daarmee scoort Nederland ver onder het Europese gemiddelde van 8 procent. Van de buitenlandse vorderingen is 4 procent oninbaar, terwijl het Europese gemiddelde op 10 procent ligt. ‘‘Nederlandse bedrijven zitten er kennelijk bovenop als het op betalen aankomt’’, aldus Atradius. De gemiddelde betalingstermijn die bedrijven hanteren is 26 dagen. Van de rekeningen blijft 30 procent langer liggen. Buitenlandse klanten doen er gemiddeld 37 dagen over, binnenlandse klanten 29 dagen.

Reageer op dit artikel