nieuws

Monumentale gevels in Sittard kunnen blijven

bouwbreed Premium

De gemeente Sittard-Geleen trekt 600.000 euro uit voor het behoud van de monumentale gevels van de Sjpoarkolonie aan de Tunnelstraat in Sittard. De Sjpoarkolonie is een arbeiderswijk waar-van het oudste deel gebouwd werd rond 1920. Dit deel kenmerkt zich door een zeer ritmisch patroon van afwisselende goothoogten, terugliggende en weer vooruitspringende geveldelen, wisselend gebruik van […]

De gemeente Sittard-Geleen trekt 600.000 euro uit voor het behoud van de monumentale gevels van de Sjpoarkolonie aan de Tunnelstraat in Sittard. De Sjpoarkolonie is een arbeiderswijk waar-van het oudste deel gebouwd werd rond 1920. Dit deel kenmerkt zich door een zeer ritmisch patroon van afwisselende goothoogten, terugliggende en weer vooruitspringende geveldelen, wisselend gebruik van top- en langsgevels, bijzondere hoekoplossingen en detailleringen en een grote variatie in materiaalgebruik.

Reageer op dit artikel