nieuws

Miljoenen voor nieuwe plannen Kromme Rijn

bouwbreed Premium

De Kromme Rijn moet meer dan momenteel het geval is een natuurlijk karakter krijgen. De plannen daarvoor staan in het Inrichtingsbeeld Kromme Rijn dat is samengesteld door hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht. Dat heeft de Stichtse Rijnlanden bekend gemaakt. In de jaren tot en met 2015 moet 7,5 kilometer aan natuurvriendelijke oevers […]

De Kromme Rijn moet meer dan momenteel het geval is een natuurlijk karakter krijgen. De plannen daarvoor staan in het Inrichtingsbeeld Kromme Rijn dat is samengesteld door hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de provincie Utrecht.

Dat heeft de Stichtse Rijnlanden bekend gemaakt. In de jaren tot en met 2015 moet 7,5 kilometer aan natuurvriendelijke oevers worden aangelegd. Hoeveel geld hiermee is gemoeid, is niet duidelijk. Volgens een woordvoerster van het hoogheemraadschap zou het gaan om enkele miljoenen euro’s. Het geld is afkomstig van onder meer het rijk, de provincie en het hoogheemraadschap. “Om de plannen te kunnen uitvoeren, hebben we de medewerking nodig van de eigenaren van de percelen”, zegt de woordvoerster van het hoogheemraadschap.

Het inrichtingsbeeld Kromme Rijn bestaat uit een overzicht van plekken die de Stichtse Rijnlanden en de provincie willen inrichten met een natuurlijke oever of een zogeheten stapsteen zone.

Bij het samenstellen van het document hebben de provincie en het hoogheemraadschap samengewerkt met onder meer gemeenten en milieu-organisaties. De resultaten van hun inbreng zijn terug te vinden in onder meer landschappelijke structuren.

Reageer op dit artikel