nieuws

Kuiper Compagnons wint met ontwerp voor Jakarta

bouwbreed

Architectenbureau Kuiper Compagnons is winnaar van een prijsvraag voor een groot kantorenproject in Jakarta. De opdracht was om een duurzaam complex te ontwerpen met twee gebouwen en een in het oog springende ‘iconische’ gevel. De twee forse kantoortorens die het Rotterdamse bureau ontwierp, zijn zowel qua vorm als qua materiaalgebruik geïnspireerd op de traditionele Indonesische […]

Architectenbureau Kuiper Compagnons is winnaar van een prijsvraag voor een groot kantorenproject in Jakarta. De opdracht was om een duurzaam complex te ontwerpen met twee gebouwen en een in het oog springende ‘iconische’ gevel. De twee forse kantoortorens die het Rotterdamse bureau ontwierp, zijn zowel qua vorm als qua materiaalgebruik geïnspireerd op de traditionele Indonesische rieten mand. De oriëntatie is gebaseerd op de overheersende windrichting voor zoveel mogelijk natuurlijke koeling. De jury vond dit ontwerp het best aansluiten bij de vraag. Maar het is wel duurder dan twee andere die ook in de buurt komen en daarom als medewinnaar zijn uitgeroepen. De Agung Sedayu Group, de projectontwikkelaar die de prijsvraag organiseerde, moet nu beslissen welk van de ontwerpen echt wordt gerealiseerd.

Reageer op dit artikel