nieuws

Imtech versterkt zich in groeiende markt rond Oslo

bouwbreed

Imtech heeft de Noorse activiteiten van de elektrotechnische dienstverlener Elajo Installasjon AS overgenomen. Het concern versterkt daarmee zijn positie in de groeiende markt rond Oslo.

Met de overname voegt Imtech zestig werknemers en 7 miljoen euro aan omzet toe. Hoeveel de onderneming betaalt voor de activiteiten van Elajo is niet bekendgemaakt. De overnamesom zal in contanten worden voldaan.

Met de overname van het Noorse NEO vorig jaar juni verkreeg Imtech een belang van 38 procent in de elektrotechnische dienstverlener Elajo Invest, die actief is in Zweden Noorwegen.

“Nu nemen we het resterend belang in de Noorse activiteiten van Elajo in de regio Oslo over”, zegt Imtech-topman René van der Bruggen in een toelichting. “In Oslo en omgeving zijn we al een sterke speler op het gebied van werktuigbouwkundige dienstverlening. Met de overname kunnen we hier nu ook elektrotechnische diensten aan toevoegen.”

De acquisitie past in het groeiplan van Imtech. De technische dienstverlener streeft naar een omzet van 8 miljard in 2015. Bestaande posities in Europa, waaronder die in Noorwegen, wil het bedrijf daarom verder uitbouwen.

Eerder dit jaar lijfde Imtech ook al het Noorse Unireg over. Die onderneming is gespecialiseerd in gebouwautomatisering en energietechnologie.

Reageer op dit artikel