nieuws

‘Imperfect Bouwbesluit beter dan geen Bouwbesluit’

bouwbreed Premium

Bouwend Nederland is dik tevreden met het jongste Bouwbesluit, maar veel andere partijen zien nog haken en ogen.

Toch maar invoeren en later repareren, lijkt de heersende opinie. Harry Nieman is, in tegenstelling tot Bouwend Nederland nog niet 100 procent tevreden met het nieuwe Bouwbesluit. Hij heeft namens NLingenieurs de afgelopen jaren geadviseerd over de nieuwe bouwregels. “We hebben nog een wensenlijstje over, met name op het gebied van brandveiligheid.” Hij heeft ook oog voor de kritiek die onder andere uit de hoek van het Expertisecentrum Regelgeving Bouw komt. “Nico Scholten signaleert een aantal fouten, maar 95 procent van het Bouwbesluit is in orde. Je kunt eindeloos doorgaan. Laten we het nu eerst maar doorvoeren en dan kijken waar het nog verbeterd kan worden.”

Tweede Kamerlid Paulus Jansen (SP) denkt daar toch iets anders over: “Er zitten verbeteringen in, maar alleen als het ook echt een flinke stap vooruit is, moeten we het nieuwe Bouwbesluit doorvoeren.”

Reageer op dit artikel