nieuws

Imax-theater moet worden vrijgegeven

bouwbreed

Imax-theater moet worden vrijgegeven

Sloopbedrijf C.A. de Groot moet de hekken om het Imax-theater van het slot halen. De Alkmaarse onderaannemer had het terrein in Rotterdam vergrendeld nadat hoofdaannemer Heddes vijf rekeningen niet had betaald.

Dat blijkt uit het vonnis van de Rotterdamse voorzieningenrechter. Het sloopbedrijf had op de dag dat Heddes Bouwgroep op 14 februari van dit jaar surseance aanvroeg, de hekken van het bouwterrein aan de Leuvenhaven in Rotterdam voorzien van eigen sloten. Ook werden borden opgehangen die aangaven dat het retentierecht werd uitgeoefend. Hotelketen Inntel, de opdrachtgever voor de sloop, eist dat het sloopbedrijf de hekken weghaalt. Het hotelbedrijf wil verder met de sloop en op die plek een nieuw vijfsterrenhotel neerzetten.

C.A. de Groot lag met Heddes in de clinch over een van de vijf facturen. Nadat het gebouw op 13 januari van dit jaar instortte, bleek volgens de sloper dat de constructie complexer in elkaar zat dan gedacht. Daardoor was een nieuwe sloopmethode nodig. Het gebruik van die methode zou aanzienlijk duurder uitvallen. Heddes weigerde akkoord te gaan met een “verdrievoudiging van de aanneemsom”.

Lees hier het hele artikel over de zaak rond het Imax-theater!

Reageer op dit artikel