nieuws

Grootscheeps renovatieproject vaart wel bij nieuwbouwdenken

bouwbreed

Grootscheeps renovatieproject vaart wel bij nieuwbouwdenken

Op de Schuttersberg in de Arnhemse wijk De Geitenkamp renoveert Van Wijnen Arnhem in opdracht van woningcorporatie Vivare bijna 150 jaren-dertig woningen. Het ontwerp is van Nexit architecten uit Arnhem. Samen introduceerden ze het procesdenken van nieuwbouwprojecten in deze grootscheepse renovatieklus.

Projectleider Stèfan van de Pol van Van Wijnen en architect Wilbert de Haan van Nexit leggen hun aanpak uit. Van het werk is 85 procent standaard, maar juist die 15 procent aan incidenten bepalen de onvoorspelbaarheid van het project. Toch valt die te managen. “Het komt neer op incidenten direct aanpakken, en die aanpak meteen structureel maken voor alle woningen”, zo zegt Stèfan van de Pol. “Zo kunnen we heel snel werken. De oplevering van het hele project is acht weken eerder dan gepland.”

Daarnaast kenmerkt het renovatieproject zich door veelvuldig gebruik van prefab. Zo worden dakkapellen, deuren en kozijnen van tevoren gefabriceerd. Maar niet in serie, elke woning wordt individueel ingemeten en de mate van scheefstand bepaalt de afmetingen van deuren en ramen.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over het grootscheepse renovatieproject de Schuttersberg in Arnhem!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels