nieuws

Gebonden asbest op Hoornse dijk gevonden

bouwbreed

Onderzoek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier toont aan dat op de Schellinkhouterdijk in Hoorn geen niet-hechtgebonden asbest aanwezig is. Wel werd een kleine hoeveelheid gebonden asbest aangetroffen. Dit was zo weinig dat de grond niet wordt gesaneerd. In maart werd door de arbeidsinspectie asbest aangetroffen op de dijk. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden om de dijk te […]

Onderzoek van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier toont aan dat op de Schellinkhouterdijk in Hoorn geen niet-hechtgebonden asbest aanwezig is. Wel werd een kleine hoeveelheid gebonden asbest aangetroffen. Dit was zo weinig dat de grond niet wordt gesaneerd. In maart werd door de arbeidsinspectie asbest aangetroffen op de dijk. Dat gebeurde tijdens werkzaamheden om de dijk te versterken.

Veertien dagen later werd ook op twee andere plekken vlak bij de dijk asbest aangetroffen. Inmiddels is het materiaal verwijderd. De komende weken worden nieuwe grondlagen aangebracht. Verder werd in de buurt van de dijk met zware metalen verontreinigde grond, verwijderd.

Reageer op dit artikel