nieuws

Forse daling gezondheidskeuringen bouwvakkers

bouwbreed

Het aantal gezondheidskeuringen van bouwvakkers is het afgelopen jaar fors gedaald. Gezondheid- en veiligheidsinstituut Arbouw wijt het voor een deel aan de crisis

In 2010 werden ruim 34.000 periodieke gezondheidsonderzoeken (Pago) gedaan, ruim vierduizend minder dan het jaar ervoor. Het aantal keuringen van jongeren dat voor het eerst in de bouw gaat werken daalde nog meer: van ruim 800 naar 360. Dat blijkt uit het jaarverslag van Arbouw. De daling baart Arbouw zorgen. Het instituut gaat voor de zomer de cijfers evalueren.

Arbo-directeur Jan Warning gaat er vanuit dat vooral door de economische situatie de vraag naar gezondheidsonderzoeken daalt. Minder werknemers in de bouw betekent immers minder onderzoek. Hij sluit echter niet uit, hoewel er geen signalen over zijn, dat bedrijven en werknemers minder tevreden zijn over de onderzoeken, of dat gezondheidsonderzoek minder belangrijk wordt gevonden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels