nieuws

FNV ZBo: Verleng laag btw-tarief met half jaar

bouwbreed Premium

FNV Zelfstandigen Bouw (ZBo) heeft staatssecretaris Weekers (financiën) gevraagd om de tijdelijke btw-verlaging nog een half jaar te laten doorlopen. “De bouw is nog lang niet uit het dal. Onze leden hebben de lage btw hard nodig bij hun klantenwerving”, aldus voorzitter Charles Verhoef. Volgens hem is de crisismaatregel, die op 1 juli afloopt, een […]

FNV Zelfstandigen Bouw (ZBo) heeft staatssecretaris Weekers (financiën) gevraagd om de tijdelijke btw-verlaging nog een half jaar te laten doorlopen. “De bouw is nog lang niet uit het dal. Onze leden hebben de lage btw hard nodig bij hun klantenwerving”, aldus voorzitter Charles Verhoef. Volgens hem is de crisismaatregel, die op 1 juli afloopt, een succes. Hij wijst op de fors hogere investeringen in woningen en bedrijfsgebouwen afgelopen maanden. “Alle reden dus om de extra stimulans van het btw-tarief van 6 procent nog even te handhaven.”

FNV ZBo heeft organisaties als Bouwend Nederland, AFNL, Uneto-VNI en ZZP Nederland gevraagd de actie van de bond te steunen.

Reageer op dit artikel