nieuws

Bouwopleiding

bouwbreed Premium

Henk Klein Poelhuis is begaan met de kwaliteit van de bouwopleidingen (‘Nieuwe regels voor leerbedrijven, Cobouw 5 mei). Hij kijkt echter toe terwijl de belangrijkste bouwopleidingen, timmerkracht niveau 2 en 3, systematisch worden uitgehold en een dikke onvoldoende scoren qua inhoud. De mogelijkheid om leerlingen breed en flexibel op te leiden is weggenomen. Al jaren […]

Henk Klein Poelhuis is begaan met de kwaliteit van de bouwopleidingen (‘Nieuwe regels voor leerbedrijven, Cobouw 5 mei). Hij kijkt echter toe terwijl de belangrijkste bouwopleidingen, timmerkracht niveau 2 en 3, systematisch worden uitgehold en een dikke onvoldoende scoren qua inhoud. De mogelijkheid om leerlingen breed en flexibel op te leiden is weggenomen. Al jaren klaagt men over het niveau van leerlingen, maar hoe zit het met het niveau van de opleiding? Ik wens Fundeon veel succes met het werven en ‘opleiden’ van leermeesters. Als er meer enthousiaste kandidaten waren dan hadden ze zich al aangemeld. Het opleiden van leerlingen is een vak, een roeping. Aan ‘papieren’ leermeesters hebben we niets.

SPB Zaanstreek/Waterland

Reageer op dit artikel