nieuws

Bonden verwerpen kritiek AFNL op bouw-cao

bouwbreed Premium

FNV Bouw en CNV Vakmensen zijn niet onder de indruk van de uitnodiging van de Aannemers AFNL om, voorlopig vrijblijvend, te praten over een aparte mkb-cao in de bouw.

“We zijn graag bereid te spreken over vernieuwing van arbeidsvoorwaarden maar dan op basis van inhoud en visie”, serveren ze het verzoek af. Ze zijn ook ervan overtuigd dat Bouwend Nederland voldoende representatief is voor de algemeenverbindendverklaring van de cao.

De vakbonden reageren op het tumult in werkgeverskringen met een brief aan de ministers Kamp (SZ &W) en Verhagen (EZ). Of cao-onderhandelingen met Bouwend Nederland toereikend zijn of dat de AFNL ook een rol mag spelen, laten ze aan de werkgevers over. Ze verwerpen de AFNL-kritiek dat de huidige cao die “niet meer van deze tijd” zou zijn.

Reageer op dit artikel