nieuws

Betonfusie van MBI en Holcim

bouwbreed

MBI uit Veghel en Holcim Betonproducten uit Capelle aan de IJsssel smelten samen tot een van de grootste producenten van betonbestrating in de Benelux. De fusie per 1 juli brengt 346 medewerkers en 87 miljoen euro omzet bijeen. De meerderheid van de aandelen van het bedrijf met de naam MBI Groep komt in handen van […]

MBI uit Veghel en Holcim Betonproducten uit Capelle aan de IJsssel smelten samen tot een van de grootste producenten van betonbestrating in de Benelux. De fusie per 1 juli brengt 346 medewerkers en 87 miljoen euro omzet bijeen. De meerderheid van de aandelen van het bedrijf met de naam MBI Groep komt in handen van de familie Van der Meijden. Het Zwitserse concern Holcim (jaaromzet 16,1 miljard euro) neemt genoegen met een minderheidsbelang. “De banden en tegels van Holcim zijn een mooie aanvulling op de stenen van MBI”, zegt directeur Marcel Bettonvil, topman van MBI Groep. Plan is om vanaf 1 januari 2012 beide daadwerkelijk als één onderneming te laten functioneren.

Reageer op dit artikel