nieuws

Belgisch CFE blijft zijn winst vooral bij DEME halen

bouwbreed

Het Belgische CFE heeft zijn geheide winstmaker DEME onverwacht een flinke veer zien laten.

CFE’s 50-procentsaandeel in het baggerconcern droeg vorig jaar als enige activiteit substantieel bij aan de winst. De afgelopen maanden bleef die bijdrage flink achter bij de verwachting. Een “uitzonderlijk verlies” op grondsaneringswerk in het Braziliaanse Santos speelde het bedrijf parten. Het werk werd in de periode na het eerste kwartaal zelfs helemaal stopgezet.

CFE gaat uit van een tijdelijke dip waardoor zijn nettoresultaat “mogelijk” onder het niveau van recordjaar 2011 blijft. Voor de rest gaat het met DEME verder bergopwaarts. Het orderboek groeide in het eerste kwartaal, turven de aandeelhouders, met 23 procent naar 2387 miljoen euro.

Het orderboek van CFE groeide in dezelfde periode met 15 procent naar 2221 miljoen euro, waarvan ruim de helft dus op het conto komt van DEME. Het orderboek van de bouwdivisie groeide ook: met 8 procent, naar 892 miljoen euro.

De omzet van de bouwdivisie was het afgelopen kwartaal in elk geval een stuk hoger dan in het eerste kwartaal van 2010. Dat jaar begon met langdurig zeer sechte weersomstandigheden.

Reageer op dit artikel