nieuws

Achttien maanden cel voor frauderende aannemer

bouwbreed

Een Belgische aannemer van luxe bouwprojecten is tegen de lamp gelopen. De aannemer stelde zijn zoon aan als hoofd van zijn bouwbedrijf (CCR in Heusden). Ondertussen hield hij echter zelf de touwtjes in handen.

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) kwam de fraude op het spoor en bracht de man voor de rechter in Gent. Die veroordeelde hem tot anderhalf jaar effectieve gevangenisstraf en liet hem meteen arresteren en opsluiten. De rechter vreesde namelijk dat de aannemer, die officieel in de Dominicaanse Republiek woont, de benen zou nemen.

Gezinshoofd

De aannemer had zich in 2005 bij de RVA ingeschreven als “werkzoekend gezinshoofd”. Op die manier was hij verzekerd van een maandelijkse werklozenuitkering van een kleine 1000 euro. Intussen bleef hij in werkelijkheid zijn bedrijf leiden en bouwde vooral luxeappartementen en hotels in Brussel, Gent en Aalst.

Lees morgen in dagblad Cobouw meer over de frauderende aannemer!

Reageer op dit artikel