nieuws

Voor 400 miljoen eurofietspaden in Vlaanderen

bouwbreed Premium

Omdat 70 procent van de fietspaden voor het woon-werkverkeer in Vlaanderen in slechte staat verkeert, heeft de Vlaamse minister van openbare werken, Hilde Crevits, een vierjarenplan opgesteld voor 1400 kilometer nieuwe fietspaden. Daaraan hangt een prijskaartje van 400 miljoen euro, dat nog wel door het Vlaams parlement moet worden goedgekeurd. Volgens Crevits hebben de Vlaamse […]

Omdat 70 procent van de fietspaden voor het woon-werkverkeer in Vlaanderen in slechte staat verkeert, heeft de Vlaamse minister van openbare werken, Hilde Crevits, een vierjarenplan opgesteld voor 1400 kilometer nieuwe fietspaden. Daaraan hangt een prijskaartje van 400 miljoen euro, dat nog wel door het Vlaams parlement moet worden goedgekeurd. Volgens Crevits hebben de Vlaamse overheden tot drie jaar geleden nooit oog gehad voor de aanleg van fietspaden. Crevits: “Men legde een weg aan en als men eraan dacht, werd er ook een fietspad naast gelegd.” Volgens de minister was het tot 2008 onbekend hoe de toestand van de fietspaden in Vlaanderen eruit zag.

Reageer op dit artikel