nieuws

Visser & Smit kabellegger bij Deens windmolenpark

bouwbreed

Visser & Smit bouwt mee aan Anholt, met een capaciteit van 400 megawatt het grootste buitengaatse windmolenpark van Denemarken. Het dochterbedrijf zorgt voor de aanleg en installatie van de kabels. Bij het werk wordt gebruikgemaakt van kabellegschip Stemat Spirit. De opdracht van energiebedrijf Dong kan Visser & Smit meer dan 50 miljoen euro opleveren. Het […]

Visser & Smit bouwt mee aan Anholt, met een capaciteit van 400 megawatt het grootste buitengaatse windmolenpark van Denemarken. Het dochterbedrijf zorgt voor de aanleg en installatie van de kabels. Bij het werk wordt gebruikgemaakt van kabellegschip Stemat Spirit. De opdracht van energiebedrijf Dong kan Visser & Smit meer dan 50 miljoen euro opleveren. Het in het Kattegat tussen Denemarken en Zweden te realiseren windmolenpark zal voorzien in 4 procent van de Deense vraag naar stroom.

Visser & Smit zal 111 kabels installeren tussen het transformatorstation om zee en de windmolens. In totaal wordt 150 kilometer wisselstroomkabels (334 kV) gelegd.

Reageer op dit artikel