nieuws

‘Veel bouwvakkers verliezen baan bij stoppen lage btw’

bouwbreed Premium

Tweede Kamerleden die geen geld overhebben voor het verlengen van het lage btw-tarief voor renovatie en onderhoud, zijn kortzichtig. Dat vindt de Aannemersfederatie Nederland (AFNL).

“Ze moesten eens weten wat de gevolgen zijn als het lager btw-tarief op 1 juli komt te vervallen. Nog meer bouwvakkers raken hun baan kwijt. Op de langere termijn zijn de kosten voor het Rijk helemaal niet te overzien”, verwoordt een getergde Henk Klein Poelhuis. De voorzitter van de AFNL kon zijn ogen niet geloven toen hij dinsdagavond op de website van Cobouw las dat Elly Blanksma (CDA) en Helma Neppérus (VVD) doorgaan met het lagere tarief te duur vinden. Klein Poelhuis geeft de moed niet op en schreef direct een brief aan de beide Kamerleden en staatssecretaris Frans Weekers (financiën). Inzet van de brief: niet een half jaar, maar een jaar extra voor het lage btw-tarief van 6 procent.

De AFNL voegde een enquête onder “honderden bouwbedrijven” aan de brief toe. Daaruit blijkt dat ruim 80 procent van de ondervraagden bouwvakkers in dienst konden houden door het verlaagde btw-tarief. De meesten vrezen omzetdaling als de regeling per 1 juli stopt.

Bouwend Nederland geeft de moed ook nog niet op. “Het is nog te vroeg om de hoop op verlenging te laten varen”, oordeelt Joep Rats van Bouwend Nederland.

Reageer op dit artikel