nieuws

Vakbondsman schaamt zich voor minachting slachtoffers

bouwbreed Premium

Voorzitter John Kerstens van FNV Bouw schaamt zich voor werkgevers die ongevallen op de bouwplaats bagatelliseren omdat de slachtoffers niet in dienst zijn van een bouwbedrijf.

“Afgelopen jaar zijn in de bouw, dus op het werk, opnieuw dik meer dan twintig collega’s omgekomen”, constateerde de vakbondsman in Woerden. “Bij de aantallen worden altijd vraagtekens gezet. In de eerste plaats door de bouwwerkgevers en hun organisatie Bouwend Nederland. Dan wordt gezegd dat het ongevallencijfer te negatief is, een verkeerd beeld schetst. Dat het niet alleen gaat om bouwvakkers in dienst van een bouwbedrijf maar ook om anderen die op de bouwplaats rondlopen. Mensen waarvoor men zich niet verantwoordelijk voelt. Ik schaam mij voor zo’n redenering. En het erbij horende gedrag. Voor mij is iedereen die in de bouw zijn brood probeert te verdienen een bouwvakker.”

Reageer op dit artikel