nieuws

Uitbuikmodule maakt rentree

bouwbreed

Uitbuikmodule maakt rentree

Vier jaar geleden kwamen TNO Bouw en marktpartijen met een snelle renovatiemethode voor portiekflats die de binnenruimte flink zou vergroten. Nu blazen Hodes Bouwsystemen en Winkels Techniek Groep de Reflex uitbuikmethode nieuw leven in.

Om de uitbuikmodule te realiseren, wordt een portiekflat tot op de casco’s gestript. Voorts worden het staalframe met houtskeletbouwwanden en betonvloer geheel afgewerkt aan de casco’s gemonteerd. De flatbewoner krijgt er 3 meter ruimte bij. Daarbij is de lengte afhankelijk van de beukmaat.

Vanwege de stabiliteit moet na 5400 millimeter een stalen kolom worden geplaatst, die onzichtbaar in de gevel wordt weggewerkt. Dankzij de geïsoleerde hsb-wanden, in de borstwering geïntegreerde ventilatievoorziening met warmtewisselaar en de geïntegreerde vloerverwarming verbetert het binnenklimaat aanzienlijk. De W- en E-installaties worden stekkerbaar opgeleverd, waarmee kabels trekken op de bouwplaats verleden tijd wordt.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de uitbuikmethode!

Reageer op dit artikel