nieuws

Tweede toren in Poort van Veghel

bouwbreed

Tweede toren in Poort van Veghel

Zwagerman uit Nederhorst den Berg hijst voor ‘monteur’ Vrolijks Prefab Betonbouw uit Leerdam de laatste elementen op hun plek voor de tweede toren van de Poort van Veghel.

De kraanverhuurder zet voor het werk een 90 tonner in van de Chinese machinebouwer Fuwa. De elementen zijn een product van Heesakkers Beton uit Heeswijjk-Dinther. Hoofdaannemer Nieuwenhuizen-Daandels uit Uden bouwt intussen rondom de toren hefsteigers op voor het gevelwerk. De buitengevel wordt vanaf volgende week opgebouwd uit ClickBrick-bakstenen.

Werkvoorbereider Remy Jacobs van de Udense aannemer verwacht nog voor de bouwvak gereed te zijn met de ruwbouw. Over de datum van de laatste oplevering kan hij nog weinig zeggen: “De afbouw zit nog niet in onze opdracht.” De toren telt acht verdiepingen. Het skelet bestaat uit onder meer stalen hoedliggers waarop kanaalplaatvloeren van Betonson worden gelegd. De toren is nummer twee in een reeks van drie.

Reageer op dit artikel