nieuws

Rio Tinto ziet productie afnemen

bouwbreed

Rio Tinto, het op een na grootste mijnbouwbedrijf ter wereld, heeft de productie in het eerste kwartaal met 3 procent zien teruglopen als gevolg van de zware stormen en overstromingen aan het begin van het jaar. De productie van cokes, een grondstof voor het produceren van staal, ging met 12 procent omlaag. “Onze Australische kolen-, […]

Rio Tinto, het op een na grootste mijnbouwbedrijf ter wereld, heeft de productie in het eerste kwartaal met 3 procent zien teruglopen als gevolg van de zware stormen en overstromingen aan het begin van het jaar. De productie van cokes, een grondstof voor het produceren van staal, ging met 12 procent omlaag.

“Onze Australische kolen-, ijzererts-, uranium- en aluminiumactiviteiten werden beïnvloed door de extreme weersomstandigheden in het eerste kwartaal. Maar de meeste activiteiten herstellen alweer en profiteren van aanhoudende hoge prijzen”, aldus Tom Albanese, topman van Rio Tinto.

Ondanks de tegenslag voorziet Albanese dat de productie van ijzererts in 2011 uitkomt op 191 miljoen ton.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels