nieuws

OMA maakt plan voor groeispurt Bordeaux

bouwbreed

OMA gaat in opdracht van het samenwerkingsverband van de 27 gemeenten in de agglomeratie van Bordeaux een visie ontwikkelen voor de inpassing van 50.000 woningen in bestaand stedelijk gebied.

De stad in het zuidwesten van Frankrijk is volgens een 40 jaar oude, door de tijd ingehaalde visie uitgewaaierd in het omliggend gebied. De totale agglomeratie telt ruim 800.000 inwoners, waarvan een kleine 240.000 in de stad zelf. De verwachting is dat Bordeaux als belangrijke schakel in de Ligne à Grande Vitesse (LGV) die in 2016 af zal zijn, flink gaat groeien. De ambitie is op de 550 vierkante kilometer stedelijk gebied 120.000 nieuwe inwoners te huisvesten en tegelijk de stedelijke kwaliteit te verbeteren. OMA profileert zich als bureau voor architectuur, stedenbouw en culturele analyse.

Reageer op dit artikel