nieuws

Duizend schuldeisers Heddes

bouwbreed Premium

Het in februari failliet gegane Heddes lijkt een slagveld achtergelaten te hebben onder onderaannemers en toeleveranciers. Ruim duizend bedrijven claimen in totaal 50 miljoen euro.

Curator Alfons Dunselman verwacht dat het aantal vorderingen verder op zal lopen. “We zijn er nog lang niet. Het UWV zal bijvoorbeeld nog met een vordering komen. Dat heeft na het faillissement de loonkosten doorbetaald.” Dunselman zegt zijn handen vol te hebben met de “problemen die links en rechts ontstaan”. Zo heeft hij te maken met schuldeisers die al voor het faillissement naar de rechter stapten; volgens Dunselman lopen er “een heleboel” procedures. Het gaat bijvoorbeeld om incasso’s van vorderingen.

De curator is gestart met de verkoop van grond en vastgoed. Een tegenvaller voor de boedel is dat de op handen zijnde doorstart van de timmerfabriek van Heddes is mislukt. “Er waren enkele gegadigden voor de timmerfabriek, maar geen van hen heeft uiteindelijk een bod gedaan”, zegt Dunselman. De materialen en het materieel van de Hoornse Timmerfabriek, zoals het bedrijfsonderdeel van Heddes heette, zullen binnenkort via een internetveiling verkocht worden. BVA Auctions gaat de veiling organiseren. “Een datum is nog niet bekend. Maar ik hoop zo snel mogelijk”, aldus de curator. Bij de timmerfabriek werkten 25 werknemers. Dunselman heeft het doorgestarte Heddes voor een bedrag van 7,2 miljoen euro aan Ballast Nedam verkocht. Voor het onderhanden werk en de orderportefeuille werd 2,1 miljoen euro betaald, voor bedrijfsonroerend goed en materieel 4 miljoen euro. Intellectuele eigendommen gingen voor slechts 27.000 euro van de hand.

Lees hier verder over Heddes!

Reageer op dit artikel