nieuws

Bouwstop Poort van Limburg Weert opgeheven

bouwbreed

De gemeente Weert heeft gisteren een op 7 april opgelegde bouwstop aan het complex De Poort van Limburg opgeheven. De bouw was stilgelegd omdat de gemeente meer garanties van ontwikkelaar Hoogveld BV wilde met betrekking tot de brandveiligheid van de parkeergarage. Een door Hoogveld geleverde computerberekening van die brandveiligheid stelde de gemeente niet gerust. Hoogveld […]

De gemeente Weert heeft gisteren een op 7 april opgelegde bouwstop aan het complex De Poort van Limburg opgeheven. De bouw was stilgelegd omdat de gemeente meer garanties van ontwikkelaar Hoogveld BV wilde met betrekking tot de brandveiligheid van de parkeergarage. Een door Hoogveld geleverde computerberekening van die brandveiligheid stelde de gemeente niet gerust. Hoogveld heeft enkele aanpassingen in de constructie voorgesteld, waarmee de gemeente instemde. Aannemerscombinatie Huijbregts Relou & Smeets Bouw kan verder met de bouw. De aannemer staat overigens buiten het conflict tussen de ontwikkelaar en de gemeente.

Het complex zal bestaan uit een zalencentrum, kantoren en woningen. De bouw is eind volgend jaar klaar.

Reageer op dit artikel