nieuws

Besix boekt recordwinst

bouwbreed

Besix heeft vorig jaar de nettowinst met bijna een kwart opgevoerd tot een recordhoogte van 83 miljoen euro. De omzet liep daarentegen terug met 6,5 procent tot 1,8 miljard.

De directie van Besix wijt de recordwinst vooral aan “de langlopende contracten, binnengehaald vóór de crisis”. De bouwgroep verwacht ook dit jaar goed af te sluiten. Het bedrijf had in 2011 voor 3,1 miljard euro aan werk op de plank liggen.

Overnames sluit de grootste bouwer van Belgie niet uit. Afgelopen verwierf Besix een meerderheidsbelang in Parkeerbeheer, een van de leidende Belgische uitbaters van parkeergarages. Die activiteiten wil het bedrijf verder uitbreiden, in zowel België als daar buiten. Besix is in Nederland onder meer betrokken bij de bouw van de Tweede Coentunnel en het nieuwe stationsgebouw van Utrecht Centraal.

Reageer op dit artikel