nieuws

Beroep tegen windmolens Etten-Leur gegrond

bouwbreed

De rechtbank in Breda heeft bezwaren van vogelbeschermers tegen de bouw van vijf windmolens in Etten-Leur gegrond verklaard. De gemeente had geen gebruik mogen maken van de verklaring van geen bezwaar van de provincie omdat de natuurcompensatie niet goed geregeld was, aldus de uitspraak van de bestuursrechter. Uit de plannen blijkt dat de windturbines onvermijdelijk […]

De rechtbank in Breda heeft bezwaren van vogelbeschermers tegen de bouw van vijf windmolens in Etten-Leur gegrond verklaard. De gemeente had geen gebruik mogen maken van de verklaring van geen bezwaar van de provincie omdat de natuurcompensatie niet goed geregeld was, aldus de uitspraak van de bestuursrechter.

Uit de plannen blijkt dat de windturbines onvermijdelijk levens van vogels en vleermuizen zullen kosten en dus de natuur in de aangrenzende ecologische hoofdstructuur aantasten.

De gemeente Etten-Leur moet een nieuwe beslissing nemen over het windpark. Exploitant Eneco en de gemeente hadden gisteren nog geen zicht op de consequenties.

Reageer op dit artikel