nieuws

B en W Schiedam onderzoeken feiten rond boycot aannemer

bouwbreed

Er komt een feitenonderzoek naar de vermeende boycot van aannemingsbedrijf Van den Tempel door de gemeente Schiedam. Dat hebben burgemeester en wethouders van Schiedam dinsdagmiddag aangekondigd.

Het onderzoek moet uitwijzen of burgemeester Wilma Verver-Aartsen inderdaad ambtenaren heeft verboden nog onderhoudswerk te gunnen aan Van den Tempel nadat zij met de aannemer in conflict was geraakt over de verbouwing van haar eigen woning. Verver staat sinds de verbouwing in 2008 op gespannen voet met Van den Tempel. De aannemer heeft beslag laten leggen op het huis van de familie omdat Verver weigert de rekening van drie ton te betalen. Ambtenaren van de gemeente Schiedam hebben verklaard dat de burgemeester haar macht misbruikt. Op de website van Van den Tempel wordt de burgemeester beschuldigd van ‘’onacceptabele belangenverstrengeling.’’

Privégeschil

De burgemeester erkent dat Van den Tempel vrijwel geen werk meer doet voor de gemeente. Maar er is volgens haar geen relatie met het privégeschil over de verbouwing. Volgens Verver zijn er nieuwe aanbestedingsregels ingevoerd en wordt er daarom minder werk aan Van den Tempel gegund. Het bouwbedrijf echter wijst erop dat het gaat om een categorie werk die niet wordt aanbesteed, maar onderhands vergeven.

Imagoschade

De fractievoorzitters van de partijen in de gemeenteraad hielden dinsdagavond spoedberaad over de affaire, die volgens sommige fracties grote schade toebrengt aan het imago van Schiedam. De partijen eisen van b en w dat het resultaat van het feitenonderzoek uiterlijk maandag bekend wordt gemaakt. Vinden de fracties de uitslag onbevredigend, dan zal de raad een eigen onderzoek starten.

Reageer op dit artikel