nieuws

Actal blijft in gewijzigde vorm tot 2015

bouwbreed

Het Adviescollege voor de toetsing van Administratieve lasten, de Actal, krijgt een aangepast takenpakket.

Minister Verhagen (Economische Zaken) informeerde de Eerste en Tweede Kamer hierover. Ook is het bestaan van de tijdelijke commissie met vier jaar verlengd tot juni 2015. De adviescommissie adviseert niet meer vooraf over alle wetgeving, uitgezonderd enkele grote dossiers.

Daarnaast neemt de Actal de taken over van commissie Regeldruk Bedrijven. Naar aanleiding van klachten van zowel bedrijven als andere organisaties kan de Actal advies uitbrengen. De commissie ziet zichzelf niet zozeer als klachtenloket. Actal lost geen individuele gevallen op, maar wil klachten meer gebruiken als signaal voor structurele problemen, zo laat een woordvoerder van de adviescommissie weten.

Reageer op dit artikel