nieuws

Winst Bouygues keldert met 19 procent

bouwbreed Premium

Bouygues heeft vorig jaar zijn winst met 19 procent zien kelderen tot 1,1 miljard euro. De omzet stabiliseerde op 31,2 miljard euro.

De Franse bouwer verwacht dit jaar 2 procent groei te kunnen realiseren. Gemikt wordt op een omzet van 31,7 miljard euro. Van dat bedrag moet 22 miljard uit Frankrijk komen.

Bouwtak Construction haalde vorig jaar 9,2 miljard euro uit de markt. Op de prestaties van 2009 werd 3 procent ingeleverd. Vastgoedbedrijf Immobilier was goed voor 2,4 miljard euro. Vergeleken met het voorgaande jaar verdween 19 procent. Wegenbouwer Colas pakte een procent groei en noteert voor 2010 een omzet van 11,7 miljard euro. In alle bouwbedrijven wordt gerekend op een bescheiden groei. Telecom stevent dit jaar af op 5,7 miljard euro. Als dat lukt is de omzet met 2 procent gestegen. Zender TF1 hoopt te stabiliseren op een omzet van 2,6 miljard euro.

Reageer op dit artikel