nieuws

Vijfhoog op het Nieuwe Damplein

bouwbreed

LeidschendamLangzaam maar zeker krijgt Leidschendam zijn centrum. Midden tussen bestaande bebouwing plaatsen medewerkers van de hoofdaannemer, Bouw- en aannemersbedrijf Schouten uit de Zuid-Hollandse plaats, de eerste in het werk gestorte wanden van de vijfde verdieping van het complex Damzicht, één van de zes gebouwen die op het plein verrijzen. Damzicht is een ontwerp van KOW […]

LeidschendamLangzaam maar zeker krijgt Leidschendam zijn centrum. Midden tussen bestaande bebouwing plaatsen medewerkers van de hoofdaannemer, Bouw- en aannemersbedrijf Schouten uit de Zuid-Hollandse plaats, de eerste in het werk gestorte wanden van de vijfde verdieping van het complex Damzicht, één van de zes gebouwen die op het plein verrijzen. Damzicht is een ontwerp van KOW uit Den Haag.

De bouw op het Nieuwe Damplein kon in juni 2009 eindelijk van start, na veel bestuurlijk gesteggel, tot aan de Raad van State toe. Een lokale stichting die zich verzette tegen de bouwplannen in het braakliggende gebied, werd daar uiteindelijk in het ongelijk gesteld.

In opdracht van Schouten & De Jong Projectontwikkeling en Bouwfonds MAB Ontwikkeling begon de aannemer met een ondergrondse parkeergarage voor een kleine driehonderd auto’s. Daarbovenop komen 2500 vierkante meter detailhandel en 67 appartementen, in prijs variërend van 230.000 tot een miljoen euro. Schouten verwacht het gehele complex, inclusief de inrichting van het plein, in het tweede kwartaal van volgend jaar op te leveren.

Foto: Peter van Mulken; tekst: Jan Sint Nicolaas

Reageer op dit artikel