nieuws

TMC ziet opbrengsten van bouw-ICT dalen

bouwbreed

TMC is zag zijn opbrengsten in de divisies bouw en de civiele techniek over 2010 sterk teruglopen. De in ICT gespecialiseerde detacheerder plaatste in deze sectoren het afgelopen jaar een kwart minder werknemers.

TMC-onderdeel Adapté, dat ondermeer werkt voor Rijkswaterstaat, Strukton, Arcadis en Oranjewoud, zag het aantal geplaatste mensen dalen van 91 eind 2009 tot 68 een jaar later.

De opbrengsten liepen terug van 8,9 miljoen euro in 2009 tot 7,7 miljoen euro in 2010, een daling van 13,5 procent. “De marktsituatie waarin Adapté opereert, is gedurende het hele jaar 2010 onzeker geweest”, schrijft het bedrijf in zijn jaarverslag. “Over de hele linie is sprake geweest van een daling van activiteiten, wat van invloed is geweest op de resultaten van Adapté.”

Voor dit jaar verwacht de detacheerder een stabilisatie van de bouw en civiele sector. “De productiviteit zal in 2011 op het niveau van de afgelopen maanden blijven.” Volgens directeur Thijs Manders blijven de omstandigheden komend jaar uitdagend. “Wij zijn echter goed uitgerust om deze uitdagingen aan te gaan.”

Succesvol

TMC heeft over het geheel genomen een wel succesvol jaar achter de rug. Het bedrijf leed in 2009 een nettoverlies van 4,7 miljoen euro, maar boog dat vorig jaar om tot een nettowinst van 3,45 miljoen euro. De omzet steeg met 13,3 procent tot 42 miljoen euro. In totaal waren vorig jaar 461 mensen via het bedrijf aan het werk.

Reageer op dit artikel