nieuws

Stabiele fundering voor bovenleidingmasten

bouwbreed

Westo Prefab Betonsystemen uit Coevorden heeft samen met Volker Rail betonnen blokken ontwikkeld voor het funderen van bovenleidingmasten voor geëlectrificeerde spoortrajecten. De blokken bieden een solide en stabiele basis voor de masten. Westo Prefab Betonsystemen heeft voor de funderingsblokken het Kiwa Keur verkregen. De forse blokken hebben een vierkante onderzijde met twee V-vormige inkepingen. Aan […]

Westo Prefab Betonsystemen uit Coevorden heeft samen met Volker Rail betonnen blokken ontwikkeld voor het funderen van bovenleidingmasten voor geëlectrificeerde spoortrajecten. De blokken bieden een solide en stabiele basis voor de masten. Westo Prefab Betonsystemen heeft voor de funderingsblokken het Kiwa Keur verkregen. De forse blokken hebben een vierkante onderzijde met twee V-vormige inkepingen. Aan de bovenkant lopen zij uit in een ronde kolomvoet met vier draadeinden, waarop de stalen bovenleidingmasten worden gemonteerd. Enkele weken geleden is een eerste serie funderingsblokken geplaatst voor een project op de Maasvlakte.

Reageer op dit artikel