nieuws

Sandwichvloer struikelt over brandwerendheid

bouwbreed

Een sandwichvloer, samengesteld uit schillen van 40 millimeter beton en een kern van 100 millimeter geëxtrudeerd polystyreen (xps), voldoet niet aan de voorschriften voor brandwerendheid. Als dat kan worden opgelost, zou de vloer wat doorbuiging en demping betreft kunnen worden toegepast in kantoorgebouwen. De hechting tussen beton en polystyreen moet wel betrouwbaar zijn. Dat blijkt […]

Een sandwichvloer, samengesteld uit schillen van 40 millimeter beton en een kern van 100 millimeter geëxtrudeerd polystyreen (xps), voldoet niet aan de voorschriften voor brandwerendheid. Als dat kan worden opgelost, zou de vloer wat doorbuiging en demping betreft kunnen worden toegepast in kantoorgebouwen. De hechting tussen beton en polystyreen moet wel betrouwbaar zijn.

Dat blijkt uit analytisch en experimenteel onderzoek van Wil van de Wouw, die op het onderwerp is afgestudeerd aan de TU Eindhoven. Een sandwichvloer is aantrekkelijk vanwege het relatief lage gewicht, zo’n 200 kilogram per vierkante meter.

Reageer op dit artikel