nieuws

Prijssprong lood 10 procent

bouwbreed Premium

Lood is een week tijd 10 procent duurder geworden. De gevechten hebben hun weerslag. Koper werd 3 procent duurder, zink en aluminium 2 procent. De experts denken dat op de korte termijn de prijzen van lood, koper en zink licht gaan dalen. Over een wat langere tijd gezien worden lood en zink echter duurder. Aan […]

Lood is een week tijd 10 procent duurder geworden. De gevechten hebben hun weerslag. Koper werd 3 procent duurder, zink en aluminium 2 procent.

De experts denken dat op de korte termijn de prijzen van lood, koper en zink licht gaan dalen. Over een wat langere tijd gezien worden lood en zink echter duurder. Aan voorspellingen over koper waagt niemand zich. De ontwikkelingen in de Arabische landen en Japan zijn te onzeker.

Hout werd bij diverse leveranciers een tikkeltje goedkoper. Regionaal verschillen de prijzen soms aanzienlijk. Bij de Duitse zagerijen steeg het volume met 18,6 procent, in Frankrijk 31 procent, in China 50 procent en in Maleisië 207 procent.

De prijzen van kunststof stegen met 1 procent. Vanwege de oplopende olieprijzen liggen verdere stijgingen voor de hand. Betonstaal werd weer goedkoper, een gevolg van de tanende afzet. De prijs van ruw staal mag dan wel op de wereldmarkt gestegen zijn, maar daar merk je in de stilgevallen bouw niet direct iets van.

Bij de ooster- en zuiderburen valt een lichte prijsstijging te zien bij zand en grind. De Nederlandse leveranciers wachten af.

(NBI)

Reageer op dit artikel