nieuws

Parabolische gevelelementen beleven Nederlandse primeur

bouwbreed

Parabolische gevelelementen beleven Nederlandse primeur

In Noordwolde beleven de zogeheten Multiple Panel Façade (MPF)-elementen met parabolische uitstraling hun Nederlandse primeur.

De buitengevel van Sporthal De Duker in Noordwolde is opgetrokken uit de oranjekleurige panelen. Het zijn gerolvormde aluminium coilcoated panelen, die ook in de vloeren van de recentelijk opgeleverde sporthal zijn terug te vinden. Op de gevel zorgt de variatie in modulebreedte voor een grote afwisseling van radii.

Door de uiterst dunne en flexibele gevelelementen in verschillende modulematen aan te brengen, ontstaat een parabolische boog in de horizontale richting van het paneel. Wat de geveloplossing bijzonder maakt, is dat “op basis van één paneelbreedte door verschillende afklemposities de bolling van de panelen te variëren is. Doordat de radius van elk paneel zichtbaar wisselt, ontstaat een speels effect op de gevel”, aldus Joris van Leeuwen, productmanager Façade Systems bij Hunter Douglas Europe in Rotterdam.”

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de parabolische panelen!

Reageer op dit artikel