nieuws

Oplegmateriaal Vibranon F neemt geen water op

bouwbreed

Arcas Trading in Overveen brengt een nieuw trillingsdempend oplegmateriaal op de markt waarmee resonantiefrequenties te realiseren zijn van 10 tot 20 Hertz. Het materiaal heet Vibranon F en is water- en vorstbestendig. Het product, van hoogwaardig EPDM, is bestemd voor toepassingen op punten waar constructieve elementen zoals staanders en liggers samenkomen. Volgens Arcas is de […]

Arcas Trading in Overveen brengt een nieuw trillingsdempend oplegmateriaal op de markt waarmee resonantiefrequenties te realiseren zijn van 10 tot 20 Hertz. Het materiaal heet Vibranon F en is water- en vorstbestendig. Het product, van hoogwaardig EPDM, is bestemd voor toepassingen op punten waar constructieve elementen zoals staanders en liggers samenkomen. Volgens Arcas is de invering van het materiaal relatief groot, maar de kruip (vervorming door langdurige belasting) gering. Vibranon F heeft binnenin een structuur van gebogen lamellen en is met name bedoeld voor het trillingsvrij opleggen van gebouwen, machines en wegen. De leverancier ziet ook toepassingsmogelijkheden bij bijvoorbeeld de bouw van tunnels met bebouwing erop of ernaast. Het nieuwe oplegmateriaal is een product van het Duitse ESZ Wuilfried Becker.

Reageer op dit artikel