nieuws

Kunsthal toe aan opknapbeurt

bouwbreed

De Kunsthal in Rotterdam Zeker is hard toe aan een opknapbeurt. Er is zeker 1,5 miljoen euro nodig voor aanpassingen zoals isolatie van de gebouwschil. Directeur Emily Ansenk van de Kunsthal wil binnenkort met architect Rem Koolhaas en de gemeente om de tafel gaan zitten om te kijken wat mogelijk is. Ze wil het eerste […]

De Kunsthal in Rotterdam Zeker is hard toe aan een opknapbeurt. Er is zeker 1,5 miljoen euro nodig voor aanpassingen zoals isolatie van de gebouwschil. Directeur Emily Ansenk van de Kunsthal wil binnenkort met architect Rem Koolhaas en de gemeente om de tafel gaan zitten om te kijken wat mogelijk is. Ze wil het eerste publieke gebouw van architect Rem Koolhaas dat zorgde voor zijn internationale doorbraak, weer het gezicht geven dat het verdient. Daarbij denkt ze onder andere aan een ruimere entree. De huidige entree komt direct uit in het auditorium dat daardoor nooit apart kan worden verhuurd. Verder moet er bouwfysisch het nodige worden aangepakt. De koelinstallatie is sterk verouderd en het pand is slecht geïsoleerd. “Het pand is verre van duurzaam,” aldus Ansenk, “terwijl het naar ons idee zo duurzaam mogelijk moet worden”.

Reageer op dit artikel